Voorkom inbraken met Kerntrek methode door goed deurbeslag! | Schous.nl
987
page-template-default,page,page-id-987,page-child,parent-pageid-275,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Schous-van-1854-IJzerwaren-gereedschappen-groothandel-Haarlem-Waarderpolder
schous-van-1854-ijzerwaren-en-gereedschappen-in-Haarlem

Hoe voorkom je de inbraaktrend van 2017?

 

 

 

Het aantal inbraken met de zogeheten ‘kerntrekmethode’ neemt toe in Noord-Holland. Met name in Haarlemmermeer en Diemen is een duidelijke stijging te zien, meldt de politie.

 

Bij de kerntrekmethode wordt de cilinder in z’n geheel uit het voordeurslot getrokken. Je zet een schroef op de cilinder, vervolgens zet je er een bepaalde tool overheen. Binnen een halve minuut heb je een deur open. De politie ziet dat de methode steeds vaker wordt gebruikt.

 

“Bij veel meldingen zien we dat er gebruik is gemaakt van de kerntrekmethode”, zegt de Diemense hoofdagent Maritio. “Dan zien we bijvoorbeeld dat het slot eruit is en dat de dieven zo eenvoudig zijn binnengekomen.”

 

Zo voorkom je een inbraak met de kerntrekmethode

Om het de inbrekers moeilijk te maken, heb je anti-kerntrekbeslag nodig. Dit zijn metalen plaatjes over de cilinder van je slot. Huizen gebouwd na 2013, zijn standaard voorzien van het beslag. Bij oudere huizen is dit niet het geval.

 

De kerntrekmethode is onmogelijk met de juiste aanpassingen. “Ik heb nog nooit een inbraak gezien met zo’n anti-kerntrekslot. Zelfs een arrestatieteam lukte het niet”, aldus de politie.

Vraag over Sloten en Sleutels?* = verplicht veld

Bezoek onze winkel voor advies over inbraakpreventie!

Heeft u behoefte aan een persoonlijk advies van onze slotenspecialisten? kom dan langs in onze winkel voor persoonlijk advies over inbraakpreventie:
Gedempte Oude Gracht 30, Haarlem