P E R S B E R I C H T


Haarlem, 3 november 2021

Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat de aandelen van Schous van 1854 door de zesde generatie zijn overgenomen. Bij Schous komt Bob aan het roer.

Gé Schous (5de generatie): Ik ben erg trots op mijn hardwerkende zoon en ben blij dat ik nog een paar jaar kan werken aan een goede overdracht van ons familiebedrijf aan de zesde generatie. Het loslaten is niet makkelijk maar ik heb het volste vertrouwen erin dat Bob goede sturing gaat geven aan Schous.
Ook al zijn we met ons bedrijf wat leeftijd betreft de laatste der Mohikanen, en zijn familiebedrijven veelal opgeslokt door financiële investeerders, wij zijn trots op onze lange adem, onze eigenheid en volhardingsvermogen. We willen niet verworden tot een eenheidsworst en houden graag vast aan onze eigen identiteit.
Schous is een familiebedrijf in de regio Haarlem dat werd opgericht in 1854. Voor vele Haarlemmers is Schous een begrip.


Bob is al vele jaren nauw betrokken bij Schous van 1854 en wilde al van jongs af aan in de voetsporen van zijn vader treden en het familiebedrijf voortzetten.
Er is veel veranderd in 167 jaar. Bobs oudouder begon in 1854 aan de Gedempte Oude Gracht met een kachelsmederij. Gaandeweg kwamen er ook ijzerwaren en gereedschappen bij.

Bob: Toen ik geboren werd is mijn vader enig aandeelhouder geworden van Schous en nu mag ik het stokje van hem overnemen. Elke generatie heeft zijn stempel op het bedrijf gedrukt waarbij we altijd zijn meegegaan in de ontwikkelingen van de tijd. Mijn ouders hebben in 1996 de technische groothandel in de Waarderpolder geopend gespecialiseerd in bevestigingsmaterialen en gereedschappen. Op de Gedempte Oude Gracht is later gekozen voor een specialistische functie met betrekking tot hang- en sluitwerk, sleutelservice, kleine ijzerwaren en kluizen. Ik ga pogen de Schous strategie, het serviceniveau en de reputatie verder te verstevigen.: Ik wil continueren wat is opgebouwd en verder groeien en ontwikkelen en heb daar erg veel zin in.Laden
Laden
Laden
Laden